De Landschap & Natuur Groep onderneemt elk jaar 5 tot 8 uitstapjes, zowel binnen als buiten de Randstad en meestal op een dag in het weekend. De nadruk van deze uitstapjes ligt op natuurlocaties. Denk hierbij aan fotogenieke, landschappelijke gebieden, of aan pittoreske, landelijk gelegen dorpjes waarbij uitval naar de natuur goed mogelijk is. Verder kunnen er uitstapjes worden gemaakt naar bijvoorbeeld dierentuinen, vlindertuinen e.d., zolang er maar een link is met de natuur. Er bestaat ook een mogelijkheid tot ad-hoc uitstapjes als er bijvoorbeeld zicht is op een weekend met bijzondere weercondities.

Juist door met een groepje op pad te gaan kun je elkaar inspireren, elkaar helpen met bijvoorbeeld fotografische technieken of elkaar wijzen op bijzondere uitzichten, zienswijzen of details. Telkens na enkele uitjes komen de werkgroepleden bij elkaar om de resultaten te bespreken. Eenmaal per jaar worden alle resultaten geselecteerd voor een groepspresentatie op een reguliere clubavond.

De deelnemers aan de werkgroep bedenken de te bezoeken locaties. Op basis van de locaties bepaalt de coördinator aan het begin van het jaar de reisdatums en stuurt hiervan een overzicht naar de deelnemers aan de werkgroep. Ruim een week voor een geplande reisdatum wordt een herinnering aan de geplande uitstap gestuurd naar alle leden van  Fotogroep Zoetermeer zodat geïnteresseerden zich op kunnen geven. Bij slecht weer kan de uitstap een week verschoven worden of er kan een binnenlocatie worden gezocht.

Als je nog vragen hebt of deel wilt nemen aan de Landschap & Natuur Groep, neem dan contact op met de coördinator. De aanmelding als deelnemer heeft onder andere als voordeel dat je inspraak hebt in de bestemmingen van de fototochten.