De werkgroep avondfotografie is alleen in de wintermaanden actief. Als de wintertijd is aangebroken is het ‘s avonds ineens een uur langer donker, dus ideaal om met je camera, statief en draadontspanner aan de gang te gaan. Door met lange sluitertijden te werken ontstaat een bijzondere sfeer in de foto. Water ziet er bevroren uit, autolampen worden rode en witte strepen en reflecteren mooi in nat asfalt. Het is vaak een verrassing om achteraf de sfeer van een avondfoto op het lcd-schermpje van je camera te zien.

Voordat de wintertijd aanbreekt krijgen alle leden van de Fotogroep een uitnodiging voor deelname aan de fotoavonden. Meestal zijn de fotolocaties in de omgeving van Zoetermeer. Je kunt je per bijeenkomst per e-mail bij de coördinator aanmelden. Voordat de winter begint worden de data afgesproken en worden de reisdoelen bepaald. We vertrekken meestal om 19.30 uur en zijn ongeveer om 24.00 uur weer terug. Ook worden reservedata afgesproken in verband met mogelijk slecht weer. Als de zomertijd weer aangebroken is, houden de fotoavonden op. We houden jaarlijks in het voorjaar een bijeenkomst met alle leden die meegedaan hebben en bespreken dan elkaars foto’s. We maken een selectie uit die foto’s en presenteren die op een clubavond van de Fotogroep.

 Je hoeft geen ervaring te hebben met avondfotografie. Als je tips wilt ontvangen, stuur dan even een e-mail naar de coördinator.