De Landschap & Natuur Groep onderneemt elk jaar 5 tot 8 uitstapjes, zowel binnen als buiten de Randstad en meestal op een dag in het weekend. De nadruk van deze uitstapjes ligt op natuur. Denk hierbij aan fotogenieke, landschappelijke gebieden of pittoreske, landelijk gelegen dorpjes waarbij uitval naar de natuur goed mogelijk is. Verder kunnen er uitstapjes worden gemaakt naar bijvoorbeeld dierentuinen, vlindertuinen e.d., zolang er maar een link is met de natuur. Er bestaat ook een mogelijkheid tot ad-hoc uitstapjes. Deze zijn niet van tevoren gepland, maar vinden plaats als er bijvoorbeeld zicht is op een weekend met uitzonderlijk mooi weer.

Juist door met een groepje op pad te gaan kun je elkaar inspireren, elkaar helpen met bijvoorbeeld fotografische technieken of elkaar wijzen op bijzondere uitzichten, zienswijzen of details. Het doel is om steeds na enkele uitjes bij elkaar te komen, om de resultaten te bespreken. Zo houden we elkaar scherp en blijft het niveau op peil. Eenmaal per jaar worden alle resultaten geselecteerd voor een groepspresentatie op een reguliere clubavond.
 
De L&N Groep bedenkt aan het begin van het jaar 8 uitstapjes. De reisdatums worden bepaald door de coördinator, die hiervan een overzicht zal sturen naar de leden van de L&N Groep. Ruim een week voor een geplande datum wordt de bestemming nog eens rondgemaild naar de gehele fotogroep zodat iedereen zich op kan geven. Bij slecht weer kan de missie een week verschoven worden of er kan een binnenlocatie worden gezocht.

Als je lid wilt worden van de Landschap & Natuur Groep of als je nog vragen hebt, neem dan contact op met de coördinator. Voordelen voor leden: inspraak in bestemmingen, vroegtijdige inzage in reisdatums- en bestemmingen en deelname aan de ad-hoc activiteiten.